WhatsApp
Dil Seçiniz

KURUMSAL DANIŞMANLIK

KURUMSAL DANIŞMANLIK

Kurumsal psikolojik danışmanlık, şirket çalışanlarının genel yaşam kalitesini arttırarak en yüksek verim ile çalışmalarını sağlar. Çalışan mutluluğunun şirket satış ve büyümesinde en önemli aşama olduğu araştırmalar ile kanıtlanmıştır. Kişiler sadece maddi değil manevi ihtiyaçları da karşılandığı zaman işlerinde yükselebilmekte ve verimlerini arttırabilmektedir. Bu sebepten dolayı da kurumsal psikolojik danışmanlık ile çalışanların bireysel ve kurumsal hayatlarının dengesini sağlamaktadır. Böylece hem bireysel hem de şirket açısından verim kapasitesinde artış görülmektedir.

Neden Şirketler Bu Hizmetten Yararlanmalı?

İşe alım süreçlerinde çalışanın pozisyonuna uygunluğundan, süre gelen çalışanların ihtiyaçlarının belirlenmesi ve şirket hedefleri ile ortak noktaya taşınabilmesi için Psikolojik Danışmanlık alınmaktadır. Şirketler için doğru elemanı doğru pozisyonda çalıştırmak ne kadar önemli ise çalışanlar için de kapasitelerini en doğru kullanabilecekleri alanlarda ilerlemeleri çok önemlidir. Çalışanlar ve şirketin hedefleri ortak olduğu zaman ancak başarı elde edilebilir. Bunun için de doğru analiz ve efektif çalışma şartları uygulanmaktadır. Kurumsal Psikolojik Danışmanlık hizmetleri bütün bu analizleri yapma ve doğru uygulama için kullanılması gereken bir servistir.

Eğitimler

İletişimin İyileştirici Gücü:

Günümüzde birçok sorun iletişim kopukluklarından meydana gelmektedir. “Aslında ben öyle demek istemedim” veya “benimle nasıl bu şekilde konuşur” gibi cümleleri çok sık duymaya başladık. Gerek özel hayatımızda gerekse iş hayatımızda birçok yanlış anlaşılmadan dolayı tıkanıklıklar yaşar olduk. Yaşadığımız bu iletişim kopuklukları sebebiyle çok daha kısıtlı bir iletişim ağı oluşturmaya başladık.

Bütün bu karmaşa ve yanlış anlaşılmaların aslında birkaç püf noktası vardır ve bunları öğrendiğimiz zaman aslında hayatın ne kadar daha kolay akabildiğine şahit oluruz.

İletişimin iyileştirici gücü eğitiminde iletişim sürecindeki yanlış anlaşılmaları nasıl ortadan kaldırabileceğimizi, düşündüklerimizi nasıl doğru ifade edebileceğimizi ve başkasının gözünden kendimize bakabilmeyi öğreneceğiz. Bu çalışma ile hem özel hem iş hayatımızdaki gelişmelere hep beraber tanık olabileceğiz.

Kendinle Tanışma Eğitimi

Yoğun iş hayatı, hareketli özel hayat derken kendimize “ben ne istiyorum?” sorusunu sormayı unutur olduk. Bu şu şekilde yapılmalı gibi –meli –malı cümlelerin arkasına saklanarak özümüzden çok uzaklaştık fark etmeden. Peki bu kendimize yabancılaşma nasıl oldu da bu kadar sinsice biz sardı?

Eğitimin amacı akıp giden hayat içerisinde nerede olduğumuz ile nerede olmak istediğimiz arasındaki farkı bulup isteklerimiz doğrultusunda harekete geçebilmektir. İsteklerimiz doğrultusunda harekete geçebilmek için de öncelikle ne çevre etkisi olmadan kendimizin ne istediğini fark edebilmektir.

Bu eğitimde;

Çevremizin üzerimizdeki etkilerini Bizim çevremiz üzerindeki etkilerimizi Hayatı nasıl yaşadığımızı Hayatı nasıl yaşamak istediğimizi Yaşadığımız hayatın sevdiğimiz ve sevmediğimiz özelliklerini Hayat ile ilgili inanç sistemimizi Ve bütün bu bilgiler doğrultusunda hayatımızı yeniden şekillendirme planımızı İnceleyecek ve yapılandıracağız.

İçindeki Cevheri Ortaya Çıkartma

Hepimiz bazen fark etmeden bazen de hayat şartları altında ister istemez kabuğumuza çekilebiliyoruz. Bu kabuğa çekilme bazen kendimizi koruma amaçlı olurken bazen de zorunlu bir çekilme olabiliyor. Hayatın bazı getirileri vardır ki evet değiştiremeyiz ancak olaylara yaklaşımımızı değiştirebiliriz. Her kriz bir fırsat doğurmak için ortaya çıkar.

Bu eğitim ile;

Hayatımızdaki krizlerin bize hangi fırsatları sunduğunu Krizlerle nasıl başa çıktığımızı Dış dünyanın getirdiklerini iç dünyamız ile nasıl karşılayabildiğimizi İçimizdeki potansiyeli Bu potansiyeli nerelerde ve nasıl ortaya çıkartabileceğimizi

İnceleyecek ve hayatımıza adapte edeceğiz.

Duygularımız ile Tanışma ve Dönüştürme Eğitimi

“Nasılsın?” Sorusuna sadece “iyiyim” diyerek cevap vererek daha ne kadar kendimizi kandıracağız?

Son zamanlarda nasıl hissediyorsun sorusunun cevabı genlikle “iyiyim” diye kestirilip atılırken buna ek olarak en fazla “öfkeliyim” veya “mutluyum” gibi genele tanımlar kullanıyoruz. Peki bu yaşadığımız duyguların ne kadar farkındayız? Bir duygu ifadesinş kullanırken bu duygunun gerçekten bizim bedenimizde ve zihnimizde nelere yol açtığını ne kadar fark ediyoruz? Duygularımız ile yönetilirken bunun kontrolünü ne zamandan beri kaybettik?

Yaşadığımız her olayı “oldu bitti” şeklinde değerlendirirken ne yazık ki yaşadığımız olaylar hakkındaki düşünce ve duygularımızı incelemeye zaman ayırmıyoruz. Bu şekilde de hayatımızın geri kalanında bilinçsiz adımlar atabiliyoruz.

Bu eğitimde;

Hayatımızda önemli yer kaplayan olayları Bu olayların bizlere ne düşündürttüğünü Bu düşünceler sayesinde nasıl hissettiğimizi İnceleyeceğiz.

Ek olarak;

Duygu nedir? Genellikle hangi duyguları yoğun yaşıyoruz? Bu yaşadığımız duyguların hayatımızdaki etkileri nelerdir? Bu etkilerden memnun muyuz? Yoksa değiştirmek mi istiyoruz? Dönüşüm sürecine hazır mıyız? Bu dönüşümün sonuçları neler olabilir?

Gibi kalıcı ve yapıcı soruların cevaplarını bulacağız.

Motivasyonun Püf Noktaları

Konu komşu hep beraber “tükenmişlik” sendromu yaşadığımız şu günlerde kendinizi nasıl harekete geçireceğinizi biliyor musunuz?

Günlük rutinlerimizin hayatımıza etkisini incelerken kendim ve çevrem için nasıl daha verimli olabilirim sorusuna hep beraber cevap arayacağız. Günümüzde yaşanan “böyle gelmiş böyle gider” anlayışının artık değişme vakti sizce de gelmedi mi?

Bu eğitimde;

Günlük rutinlerimizi Bu rutinlerin bizlere olan fayda ve zararlarını Bu döngüyü değiştirmek isteyip istemediğimizi Eğer istiyorsak nasıl bir plan yapmamız gerektiğini Bizi harekete geçiren faktörleri Bu faktörleri hayatımıza nasıl katabileceğimizi

İnceleyecek ve kalıcı değişimlere adım atacağız.

Değişimi Dönüşüme Çevirebilmek

Kendimiz ile attığımız her adım aslında değişime olan ihtiyacımızdan kaynaklanmaktadır. Peki bu değişime n kadar hazırız? Değişim olumlu bir kelime olarak kullanılsa da hayatımıza adapte etmeye çalıştığımızda belli duvarlara, kalıp inançlara veya toplum baskısına takılıp kalabiliyoruz. Bu takıldığımız direnç kapılarını aslında kendi kendimize yarattığımızı artık çoğumuz biliyoruz, ancak nasıl aşabileceğimiz konusunda zorluklar yaşayabiliyoruz.

Bu eğitim ile;

Değişimin bize etkilerinin ne olduğunu Değişim kelimesi ile olan bağımızı Direnç duvarlarımızı Geçmiş – gelecek sorgulamamızı Bu sorgulamanın içerisinde bireysel olarak nerede olduğumuzu

İnceleyecek ve hayatımıza olumlu bir şekilde adapte edeceğiz.

Kişilik Analizi

Kendimizi ne kadar tanıyoruz? Kendimiz hakkımızda düşüncelerimiz var mı yoksa çevremizden gelen yorumlara göre mi kendi karakterimizi şekillendiriyoruz? Tabiî ki davranışlarımız ve sonuçları bizlerin kim olduğunu açıklamakta önemli deliller sunarlar. Ancak bizleri bu davranışlara iten iç motivatörlerin ne kadar farkındayız?

Bu eğitimde;

Neyi neden yapıyoruz? Nelerden hoşlanıyoruz? Neleri yapabiliyoruz? Neleri yapamıyoruz veya yapmaktan hoşlanmıyoruz? Hayatımızın nasıl sürmesini istiyoruz? Bu isteğimizin altında ne yatıyor? Kişiliğimizi etkileyen faktörler nelerdir? Bu faktörlere bağlı mıyız? Bağımlı mıyız? Kendimizi bugün şekillendirsek nasıl bir resim olurdu? İdeal benlik ile bugünkü benliğimiz arasındaki fark nedir? Bu farklar bizi üzüyor mu? Memnun mu ediyor? Ben kimim? Olduğum kişiden memnun muyum?

Sorularına en doğru cevapları verebilmeniz için eğitimimize bekliyoruz?

İkna Sanatı?

Hemen hemen her gün birilerini bir şeyler yapmaya ikna etmeye çalışıyoruz. Peki karşımızdakini ikna etmede ne kadar başarılıyız? Yalvararak bir yere gelemeyeceğimizi anladığımız zaman hangi ip uçlarından yararlanıyoruz? Birilerini belli konularda ikna etmeye çalışırken bunu hem kendimizin hem de karşımızdakinin iyiliği için yaptığımızı unutmamamız gerekir. Niyetimiz olumlu olduğu sürece açmak istediğimiz bütün kapıları açabileceğimize inanmamız gerekir. Ancak bazen minik dokunuşlarla ikna yeteneklerimizi daha rahat bir şekilde hayata geçirebiliriz.

Bu eğitimde kaşımızdakini nasıl rahatsız etmeden ikna edebileceğimizi öğreneceğiz. Bu sayede hem ikna etmek istediğimiz konu hakkındaki kendi düşüncelerimizi incelemeyi öğrenecek hem de karşımızdakini fark ettirmeden bize yardım ederken bulacağız.

Hazır mısınız?

Başarı Psikolojisi

Hepimiz belli adımları başarılı olabilmek için atıyoruz. Özellikle iş hayatında hedefin ne diye sorulduğu zaman %90 kişiden “başarı” cevabını alıyoruz. Peki nedir bu başarı? Herkesin başarı tanımı aynı mıdır? Kimine göre başarı olan bazen başkasına göre başarısızlık olarak adlandırılabilir. Özellikle çoğu “başarı” hikayesi anlatılırken insanlar öncesinde ne kadar başarısız olduklarını anlatmaktan gurur duyarlar. “yılmadım başardım” imajı günümüzde çok önemli bir motivasyon aracı olarak kullanılmaktadır. Ancak herkes aynı karakterde ve istikrarda olamayacağı için bunu bireysel alanda incelemek gerekmektedir.

Bu çalışmada;

Başarının kelime anlamını Başarının bizim hayatımızdaki etkisini Başarı ile ilgili oluşmuş kalıp düşüncelerimizi Başarının hayatımıza yansıyan gölge yanlarını

İnceleyerek tam bir başarı tanımını kişiye özel çıkartacağız ve daha sonrasında;

Kendi başarı tanımımızı Kendi başarı haritamızı Başarıya giden yollarımızı Kişilik özelliklerimiz ile başarı arasındaki ilişkiyi Başarı ile onaylanma isteği arasındaki farkı

İnceleyeceğiz.

Aile Dizimi ve Sistem Dizimi Çalışması

Aile dizimi kişilerin geçmişlerinden gelen bazı sorunlarının bugünlerine nasıl yansıdığını inceleyen bir psikoterapi alanıdır. Aile dizimi bireysel seanslar ile ilerleyebilse de genellikle grup çalışması olarak yapılmaktadır. Grup çalışmalarında özellikle kişinin ailesinden olmayan kişilerle çalışılmaktadır. Bu sayede daha tarafsız bir resim ortaya çıkabilmekte ve danışan çözümü daha net görebilmektedir. Grubun diğer üyeleri de temsilcilik algısından yararlanarak sadece bedenlerinde hissettikleri duyum ile hareket ederek danışana bilgi verirler. Kişinin bugününde yaşadığı belli başlı problemlerinin, durgunluklarının veya tıkanıklıklarının çözümlerini aile sistemi içerisinde temsilcilik algısı ile aranmakta ve ortaya konmaktadır.

Bu ortaya konan aile – sistem resmi sayesinde, danışanlar bu gün yaşadıkları problemler ile geçmişleri arasındaki bağı görebilirler. Bu sayede önce kabullenme ile başlayan bir iyileşme dönemine girilmiş olunur. Normal psikoterapi seansı ile ortaya çıkamayacak olan birçok döngü aile dizimi ile çok daha görünür bir hale gelir. Bazı durumlarda kişinin haberinin bile olmadığı, üzeri kapatılmış bazı olaylarının enerjisinin bu gününü nasıl etkilediği ile karşı karşıya gelebilir danışanlar.

 

Aile dizimi genellikle danışanın belli bir problemi ana konu alınarak başlanır ve konuyu etkileyen temsilciler seçilerek devam eder. Yapılan bu grup çalışmasında temsilciler yerini aldıkları aile bireylerinin veya kişiyi etkileyen herhangi bir olgunun danışan üzerindeki etkisini dile getirirler. Çalışmanın ilerleyen safhalarında bazen danışanın sadece olay döngülerini görmesi yeterli olurken, bazı çalışmalarda da iyileştirme cümleleri yardımı ile sorununu dönüştürme şansına sahip olur.

Sistem Dizim Çalışması:

Sistem Dizim terapisi bireysel veya grup alışmaları halinde yapılarak, ruhsal büyüme ve bilinçlenmeyi amaçlama ilkesi ile ilerlemektedir. Danışanın, terapiye geldiği zamana kadar fark etmediği, bilinçaltına sakladığı gizli örüntüleri ve üzerini örttüğü hayatını derinden etkileyen gölge yanlarının farkına vararak hayatına daha sağlam adımlar atarak devam etmesi Sistem dizim terapisinin ana hedefidir.  Genel çerçeveden bakıldığı zaman Hellinger Aile Dizimlerine başladığı zaman kişinin daha çok iç resmine odaklanmayı tercih etmiştir. Ancak günümüzde Sistem Dizimleri danışana daha geniş bir resim sunmaktadır. Danışanın, özellikle temsilciler yardımı ile, hem geçmişi ile arasındaki problemlerini yoluna koymaya yardımcı olurken hem de gelecek ile ilgili planlarını da gözle görülür hale getirerek en uygun hedefe odaklanılmasına yardımcı olmaktadır.

Özetle Aile dizimi terapisinden doğan Sistem dizim terapisi aslında aynı geçmişe dayanan ama daha gelişmiş bir terapi yöntemidir. Sistem dizim terapisi sayesinde danışan daha çok kendi kişiliği, geçmişi ve geleceği hakkında kapsamlı bir resme sahip olmaktadır. Hayat döngüsü içerisinde elbet Sistem dizim terapisi de kendini geliştirecek ve bugün hayal bile edemeyeceğimiz sonuçları bizlere sunacaktır.

Takım Olmak / Takım Kalabilmek

Birçok farklı karakterden insanın bir araya gelerek beraber çalışmak durumunda kalmasıdır aslında takım teriminin açıklanması. Özellikle iş hayatında verimli çalışabilmek için takım içerisi iletişim ve uyum çok önemlidir. Birbirin için bir şey yapabilmenin aslında tek başına bir şeyler başarmaktan çok daha keyifli olduğunu gösterir takım çalışmaları bize.

Bu çalışmada:

Takım olmak ne demektir? Takım olarak çalışmanın zorlukları ve kolaylıkları Özel hayatında anlaşamadığın birisi ile iş hayatında nasıl bir takım olarak çalışırız? Takım içi dinamikler nasıl taze tutulur? Takım ruhu nasıl işlenir?

Sorularına beraber cevap bulacağız ve hayatımıza adapte edeceğiz. Çalışma içerisinde belli grup çalışması oyunları da oynanarak konuyu içselleştirilecektir.

Mutluluk Psikolojisi

Herkes mutlu olmak, mutlu bir yaşam sürmek ister. Peki nedir bu mutluluk? Kişiden kişiye göre mutluluğun tarifi değişir mi? Tabi ki değişir. Bu eğitimde mutluluğun öncelikle bir hormon olduğunu anlatmakla başlıyoruz. Yani devamlı mutlu olmak istediğiniz zaman hangi hormonların aktif olması gerektiği ve bu hormonların devamlı aktif olursa buna bedenimizin nasıl dayanamayacağını anlatıyoruz. Hemen gözünüz korkmasın mutluluk o kadar da zor bulunan bir şey değil aslında, sadece mutluluk bir “hal”dir, sürekliliği olmayan ama hayata tat katan bir duygu durumu. Bizlerin ise “mutluluk” diye adlandırdığımız şey aslında “bütün” olma halidir. İç ve dış dünyamız ile dengede olup, sürekliliği sağlanabilecek bir ruh halidir. Bazılarımız tarafından huzur olarak da adlandırılan bu hali biz ne yazık ki mutluluk terimi ile karıştırıyor ve yanlış yerlerde arıyoruz.

Bu eğitimde;

Mutluluk nedir? Mutluluk kalıcı mıdır? Mutluluk kişiye göre farklılık gösterir mi? Fiziksel hangi dengeler mutluluğa sebebiyet verir? Mutluluk diye aradığımız şey aslında nedir? Nasıl sonsuz mutluluğu yakalarız?

Sorularına cevap bulacak, yepyeni bir hayat deneyimi yaşayacağız.

KURUMSAL DANIŞMANLIK

Paylaş

TÜM HİZMETLER
Bize
Soru Sorun
Bizimle iletişime geçmek ve soru sormak için iletişim butonuna tıklayınız.
İLETİŞİM
Bilgi Talep Formu